Hiphop en Capoeïra

cultuurcentrum Griffioen

Tekenen en schilderen

SAKB Ateliers

 Drieluik

We maken een drieluik. Ieder schilderijtje staat op zichzelf, maar samen zijn ze compleet…

 Manga Zelfportret

Teken jezelf in de Japanse striptekenstijl Pokémon, Dragonball Z, One Piece, Naruto…  Manga is inmiddels heel bekend in Nederland. Ook zo dol op deze stijl? Teken jezelf als Manga figuur. We gaan eerst schetsen met potlood. Daarna werken we de tekening uit met kleur en inkt.

Maak je eigen mono print

Hoe ziet jouw schilderij eruit, als je eerst een plaat beschildert en deze dan op papier afdrukt? Een monoprint is een druktechniek waarbij maar één druk kan worden gemaakt. Terwijl de verf nog nat is, wordt deze op het papier aangebracht. We kijken naar voorbeelden in boeken van kunstenaars die dit ook deden, bijvoorbeeld uit het Cobra Museum. Dan gaan we het zelf proberen. Door te oefenen kun je leren hoe je een zo mooi mogelijk werkstuk kunt maken, met  kunstenaarsmaterialen en op een echte pers. Alleen: nu ben jij de maker!

Drie dimensionale collage

We combineren en verbinden een bestaande afbeelding met een transparante schildering  waardoor een drie dimensionale voorstelling ontstaat.

Net als Rembrandt

Rembrandt heeft vele schilderijen, tekeningen maar ook etsen gemaakt. Dit zijn hele fijne kras-tekeningen in een koperen plaat die vervolgens wordt afgedrukt. Wij gaan krastekeningen maken die daar erg op lijken. En we kijken naar de voorbeelden van Rembrandt. Die heeft kleine portretjes van zichzelf gemaakt waarin hij lacht, fronst, nadenkt of heel verbaast kijkt. Kan jij ook van die gezichtsuitdrukkingen tekenen, net als de grote meester?